Menü

Keresés
Close this search box.

Megnyílt a Bakony és Balaton rendezvénytér és közösségi iroda

Ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdte március 4-én Veszprémben működését a Bakony és Balaton Rendezvénytér és Közösségi Iroda, ami a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület (BBKKKE) eddigi 16 éves tevékenységének egyik legjelentősebb mérföldköve.
Az elmúlt másfél évtizedben elért eredményeket ismertette az egyesület elnöke, Pergő Margit, Berhida polgármestere, aki azt hangsúlyozta, hogy nagyon sokat tanultak az elmúlt években. Számos értékes LEADER-programot vittek sikerre, ami annak is köszönhető, hogy aktív, közösségért tenni akaró emberek tevékenykednek együtt a célokért.
– Közösségünk azt gondolta, lépnünk kell, úgy tartani fenn magunkat, hogy közben értéket alkotunk – emelte ki beszédében Kontics Monika, az egyesület munkaszervezetének vezetője, aki hozzátette, hogy ehhez szükségük volt egy nonprofit szemléletű egyesületi irodára, amit mindenki könnyen meg tud közelíteni. A tervek kapcsán elhangzott, hogy erőteljesebb hangsúlyt szeretnének fektetni a vállalkozásfejlesztésre, ezen belül is kimondottan a nők üzleti-közösségi életben betöltött szerepének növelésére. Ennek egyik fontos alappillére a Kitörés pont női vállalkozásfejlesztési program. Ezen kívül szeretnék elkezdeni az együttműködést a Pannon Egyetemmel egy mentori programban.
A megnyitón felszólalt Szabó Gergely elnökségi tag, Küngös polgármestere, aki a tehetséggondozás fontosságára hívta fel a figyelmet.
– A tehetségeket kibontakoztatni, az érdeklődést, motivációt felmérni, erre épülő projekteket kidolgozni, azok megvalósításához sikeresen pályázni, a diákszervezeteket mentorálni, ezek mind céljaink – fogalmazott, és hozzátette, hogy alapvető célkitűzésük a fiatalokkal a közösségépítés, annak folyamatának megismertetése.
Március első hetében számos érdekes programmal várják a szervezők az érdeklődőket a NŐK HETE elnevezésű rendezvénysorozaton. Mint a programsorozat neve is mutatja, keddtől vasárnapig olyan, nőkre fókuszáló eseményeknek ad helyet az rendezvénytér, ami érdekes témákat mutat be a szokásostól eltérő perspektívában. Kedden a hagyományos, türelmet és ügyességet igénylő programok lesznek a középpontban, min például a papírvirág készítés, Jesmonite akrill gyanta workshop, hímzés vagy a festés. Szerdán a Beszélgetni meNő podcast felvétele zajlik a helyszínen; címe pedig az Anyukák a pálya szélén lesz, amit szó szerint kell érteni, mert a beszélgetés középpontjában az utánpótlás sport, a fejlesztés lesz, természetesen egyrészt női szempontból is. Csütörtökön egy sokakat érdeklő esemény házigazdája lesz a tér, hiszen családfakutatásról és családállításról hallhatnak meg előadást az érdeklődők. Pénteken az online térben lehetünk inspiráló beszélgetéseknek tanúi, ugyanis sikeres női vállalkozók, egyesületek vezetői beszélnek rendkívül érdekes életútjukról, az általuk indított programok eredményességének titkairól. Szombaton délelőtt a spiritualitásé lesz a főszerep, vasárnap pedig a szépségápolással és a divattal kapcsolatban hallgathatnak meg a nők előadásokat.   
A hétfői ünnepélyes megnyitó kötetlen beszélgetéssel folytatódott, melyhez Nagy Gergely és Nyakas Krisztián akusztikus gitárral előadott zenéje biztosította a hangulatot, majd helyi termékeket kóstolhattak a résztvevők a veszprémi rendezvénytérben.
A rendezvényhét ideje alatt Magó Petra grafikái tekintehtőek meg a helyszínen. 
 
Az eseményről itt olvasható a Veszprém Vármegyei Hírportál tudosítása:
 Megnyílt a Nők Hete programsorozat
A rendezvényről további képek találhatóak itt: 
A VEOL képgalériája a nyitó eseményről

Képgaléria a március 4-ei megnyitóról.

Facebook
Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület hírlevelére történő feliratkozás.