Vissza
2022. február 23.
Az önellátást segítő élő vidéki agrárhagyományok címmel megvaósított térségek közötti együttműködési programunk ezzel zárul, illetve indul egy új alprogram: "Érték és Minőség a gasztronómiában"
Megjelent az Érték és Minőség recepttár

2017-ben nyújtottuk be a Vidékfejlesztési Program térségek közötti együttműködéseket támogató jogcímére azt a támogatási kérelmet, melyet a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány és Litér Község Önkormányzata együttesen valósított meg 2019 és 2022 között.

Fókuszban olyan agrárhagyományok, térségekre jellemző mezőgazdasági értékeken alapuló újragondolt tevékenységek álltak, melyekkel az önfenntartó képesség fontosságára kívántuk felhívni a figyelmet.

Nemesgörzsöny sertéstartó hagyományaira alapozva mutattuk be a háztáji disznóvágás hagyományát, Litéren az egykor honos szilvatelepítést kezdtük újra, míg egyesületünk az Érték és Minőség közösségi marketing program keretében helyi termékekre, hagyományokra, szokásokra épülő online recepttár összeállításán dolgozott partnereinkkel együttműködve.

Munkánkat és a projekt megvalósítását erősen befolyásolta a COVID vírus megjelenése, többször gondoltuk úgy, hogy a program teljes megvalósítására nem lesz lehetőségünk, hiszen a személyes találkozások lehetősége, melyre a receptgyűjtés alapult nagyon beszűkült, a programok, melyek keretében az ételek elkészítését terveztük sorra maradtak el, z emberek bezárkóztak.

Mégis próbáltunk mindig új lendületet venni, mert tudtuk, hogy amit kitaláltunk az egy igazán jó és értékes alap közösségi marketing programunk fejlesztésére.

Így többszöri határidő módosítást követően elkészültünk, és büszkén mutatjuk be az eredményt.

A tervezett 60 recept helyett, több mint 90 került első körben feldolgozásra, de sok recept várja még, hogy a recepttárba kerülhessen.

Az online elérhető receptek mellett, elkészült egy pdf anyag, amiből a jövőben egy bővíthető receptkönyv kiadását tervezzük.

Süssenek, főzzenek, élvezzék a Bakony és Balaton, valamint Nemesgörzsöny térségének ízeit!


Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk