Vissza
2021. november 10.
Veszprém-Balaton 2023 Zrt. által meghirdetett „Kulturális-Művészeti Programok Támogatása” pályázati felhívásra projektötletet nyújtottunk be.
Kulturális-Művészeti Programok Támogatása”
Egyesületünk munkaszervezete által elkészített "Kultúrporta - ahány porta, annyi kultúra" című projektötlet bizalmat, és egyben lehetőséget kapott arra, hogy részletes kidolgozást követően projektként megfogalmazva a programot a pályázati felhívás második körére benyújtsuk.

Bízunk bene, hogy a bíráló bizottság észrevételeinek figyelembevételével sikerül olyan értékteremtő projektet összeállítani, ami az EKF program, vagy saját szakmai programjaink között megvalósulhat.

Az ötlet rövid bemutatása, ami természetesen a részletes kidolgozás és konkrét árajánlatok ismeretében változhat:
A kultúrporta olyan összkulturális programsorozat, melynek elemei önállóan is megvalósíthatók, de amennyiben lehetőség van rá, rendezvénysorozatként teljesedik ki.
A helyszín mindig olyan fejlesztéshez kapcsolódóik, melyhez egyesületünknek szakmai kötődése van, ezzel együtt az EKF régió tagja is.
Berhida – Szamarasház sajtműhely és a LEADER Kultúrpark
Sajtkészítő műhely, helyi termék kóstoló, a Tószínpadon, roma zenei kavalkád helyi tehetségekkel,
Roma népművészeti- és divatbemutató, Parno Graszt koncert
Jásd – Bodaház
Berencsi Attila képzőművészeti kiállítás, Neuron koncert és esti csillagfényes kertmozizás a főszereplővel, Szerelem első vérig
Küngös – Faluház, falukemence
A 4 sütőtérrel rendelkező versenykemence adta az ötletet a V4-ek az EKF jegyében programelemhez. A gasztronómiai program keretében a 2013 Kassa, Szlovákia, 2015 Plzeň, Csehország 2016 Wrocław, Lengyelország, 2023 Veszprém, Magyarország
A Faluházban egy közösségi kiállítás bevonva testvértelepüléseket, magyarországi nemzetiségi önkormányzatokat tájjellegű kemencés ételeket készítünk kiegészítve a küngösi Szent Kinga Éléstára Szociális Szövetkezet ételkóstolójával. Kulturális műsor GrecsóKollár
Felsőörs – Gelléri pincészet
Borkultúra, borkóstoló és pincelátogatás, a nyaranta Alsóörsön működő Manzart rajziskola tehetségeinek kiállítása. Nyílt tűzön sütés-főzés művészete - műsor Beck Zoli – Vecsei H Miklós
Balatonalmádi – Európa LEADER Kultúrpark
Európa LEADER szoborpark tárlatvezetés, BAB kávézó kávékultúra bemutató és kóstoló, helyi minőségi gasztronómia a Fűszer Gasztrokert közreműködésével, műsor: Klasszik Lasszó
 
Az EKF értékrendje és a LEADER alapelvek összecsengenek, hiszen sikeres, fenntartható, helyi szinten is elfogadott programokat, fejlesztéseket csak így lehet megvalósítani.
A rendezvénysorozat elsősorban a közösségépítés területén elért eddigi eredményeikre épít, a hálózati működés mintaprojektje.
A megvalósításban kiemelten számítunk önkénteseinkre, tagságunk soraiból, településeinkről, valamint a területünkön működő középiskolákból, akikkel kialakult jó munkakapcsolatban vagyunk.
Fontos számunkra a térségi hagyományok megélése, átörökítése, ezért mindig a helyi értékekre, adottságokra és helyi igényekre építünk.
Az innovatív modern megoldásokkal dolgozunk a kommunikáció területén, hogy a célcsoportok minél szélesebb köréhez érjünk el. De a szférák (köz-magán-civil) együttműködése, közös tervezése és megvalósítása is olyan innovatív eljárás, ami a fenntarthatóságot támogatja.
A környezetünk iránt érzett felelősség egyesületünk szakmai stratégiájának a kezdetek óta fontos elem, a helyi környezeti fenntathatósági programokat kiemelten támogatjuk.
A programokra a környezeti fenntarthatóság jegyében szelektív gyűjtőedényekkel, Re-poharakkal, komposztálható vendéglátóeszközökkel készülünk, de lesz olyan programhelyszín, ahol a zero waste koncepciót is bevezetjük.
 
Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk