Vissza
2021. november 2.
Tehetségek a családban és a közösségben - Balatonalmádi
LEADER Közösségek Ünnepe
A Bakony és Balaton KKKE Helyi Fejesztési Stratégiájának (HFS) bemutatását és értékelését a korábbi éveknek megfelelően ismételten a széles nyilvánosság bevonásával végzi. Számunkra fontos és kiemelt érték a nyilvánosság.
A HFS értékslésének ötödik állomása Balatonalmádi, ahol a "Tehetségek a scaládban és a közösségben" című beszélgetésre valamint a Bakács testvérek és Janny T David  koncertjére hívjuk Önöket.
Időpont: 2021. november 19. péntek 18.00 óra.
Fűszer Gasztrokert étterem, Baross G. u. 2.

A beszélgetést vezeti Iváncsikné Marosi Veronika komplex mozgásfejlesztő pedagógus. 

A Bakony és Balaton tehetségei program olyan fejlesztő, támogató közösség kialakítását tűzte ki célul, ahol bárki megtalálhatja a benne rejlő potenciált, legyen az gyermek, vagy felnőtt. Segítséget kaphat abban, hogy álmai megvalósítását hogyan érheti el.
Megpróbáljuk megfogalmazni, hogy mit is értünk tehetség alatt. Megkönnyíti, vagy megnehezíti az életet, ha a tehetség generációkon át öröklődik egy családban.
A beszélgetésben szó lesz, sportról, művészetekről, közéletről.
Megismerhetjük az Iváncsik családot, ahol 12 évesen a kislabdát már nem lehet versenyen elhajítani, mert azt senki nem találja meg többet.  
Lazar Pali korábbi 2-szeres magyar bajnok és 6-szoros válogatott labdarúgó, aki egyben a Lazar Project - Utánpótlás Elit Program alapítója és az FTC Női Akadémia Talent csoportjának vezetője olyan szakember, akiről nem túlzás azt állítani, hogy teljes munkásságát az utánpótlás sportolók színvonalas támogatására tette fel. Minden bizonnyal sokakat érdekel, hogyan is lesz valakiből "sztársportoló", de az is izgalmas kérdésnek ígérkezik, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a mai sportoló gyerekek örömmel és sikerrel teljesítsenek az általuk választott sportágban.
Itt lesz velünk Szabó Gergely Küngös község polgármestere, aki 2006-ban mindössze 28 évesen a legfiatalabb polgármesterként kezdte meg az országban a munkát, most pedig már a negyedik ciklusban vezeti a települést. Elkíséri legnagyobb lánya Anna, aki a közösségi munkában, a közösségi szerepvállalásban követi édesapja példáját. 
A Manzart rajziskola és művészeti műhely nyaranta Alsóörsön kiemelkedő érdeklődés mellett tartja művészeti táborait. Eljön hozzánk a műhely vezetője Somos Ildikó és kisebbik lánya Hollós Mirjam, akinek kiállítását is megtekinthetik a résztvevők. Hogyan készítik a tehetségeket a művészeti iskolákba, milyen kihívások és lehetőségek állnak a képzőművészeti pálya iránt érdeklődők előtt.
Füredi Istvánné a művészeti alapoktatás keretei között támogatja és segíti a tehetségek fejlődését és munkáját Berhidán és Balatonkenesén, emellett saját tehetséges családja példáján keresztül is be tudja mutatni, mi kell még a tehetség mellett a sikerhez. Az általa megálmodott mentorprogram valódi szintlépést jelenthet a tehetséggondozás területén.
Minden bizonnyal a szülő legnagyobb boldogsága, ha gyermekét is boldognak, sikeresnek láthatja. Erika Julianna Bakács-csal a "Zeneovi" programban dolgozunk együtt, hiszen a Jávor Pál Nemzeti Cigányzenekar tagja. Játszik a 100 Tagú Cigányzenekarral és nagy sikerrel léptek fel a Berhidai napok keretében a Bakács testvérek és Janny Tibor David  formációval, David Erika fia, aki a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendéke volt és nagyon tehetséges zenész.
Az interaktív programra az érdekes téma és izgalmas vendégek mellet finom helyi termékek kóstolójával, Hollós Mirjam kiállításával és a Balkács testvérek és Janny T David koncertjével várjuk Önöket.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A programon való részvétel ingyenes, de jelen regisztráció kitöltéséhez kötött és védettségi igazolvánnyal látogatható!
A regisztráció a visszaigazolás után lesz érvényes!
 

 
Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk