Vissza
2021. szeptember 25.
Győry Tünde Jásd község polgármestere és Kontics Monika munkaszervezetünk vezetője szakmai programokon képviselték egyesületünket Pécsett és Alsómocsoládon.
Szakmai programokon jártunk
A KRTK Regionális Kutatások Intézete 2021. szeptember 22-24. közöt Pécsett a Magtárban rendezte meg a IX. Falukonferencia keretében "A vidéki Magyarország a pandémia korában" című rendezvényét.

24-én a  X. szekció foglalkozott "A vidék szeree a fenntarthatóság felé vezető úton, a helyi gazdaság lehetőségei" témakörökkel, ahol Győry Tünde, Jásd község polgármestere, a Bakony és Balaton KKKE elnökségének tagja Fenntartható falufejlesztés. Miből? Hogyan? címmel tartott előadást.

Ugyancsak 24-én Alsómocsoládon a Falufejlesztési Társaság a KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJ ÁTADÓ ÜNNEPSÉG keretében renezte meg a "Felzárkózó magyar falvak" című szakmai konferenciát, melyen Kontics Monika munkaszervezet vezető képviselte egyesületünket.
A díjazottak kerekasztal beszélgetése mellett, Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott és Böröcz Lívia a Magyar Reformátusz Szeretetszolgálat programvezetője tartott előadást.

Nagy öröm számunkra, hogy a díjazottak között voltak:
Papp Gyula Felsőörs község tanagondnoka, aki elismerő oklevélben részesült.
"Papp Gyula személye a szolgálatban eltöltött, több mint 20 éve alatt nagy társadalmi támogatásnak örvendett. Számos közösségi programból kivette a részét: rendszeresen önkénteskedett, főzött, csomagot osztott, gyűjtést szervezett rászorulóknak. tanyagondnoki teljesítménye kiváló, munkához való hozzáállása precíz, pontos, szorgalmas, emberi hozzáállása példamutatóan lelkiismeretes, rugalmassága megfelelő."

A LEADER program-ban dolgozó szakemberek közül is többen kaptak elismerét, de engedjék meg, hogy két régi együttműködő oartner, szakembert, munkatársat, barátot kiemeljünk.

Elsimerő oklevélben részesült Tóbel János vidék-és falufejlesztő, a Balaton4 térségek közötti együttműködési programban szakmai partnerünk, az Étető Balaton-felvidékért egyesület alelnöke.
"Tóbel János polgármesterként mindig nyitott szemmel járt, és igyekezett feltérképezni a lakosságot foglalkoztató problémákat. A problémák megoldásában kezdeményező szerepet vállalt, de mindig figyelembe vette a lakosság véleményét, a képviselőtestület javaslatait és a szakemberek iránymutatását. Emberi hozzáállása, szorgalma és kitartása példaértékű; sikerének titka az önzetlenség, a tanulási hajlandóság, az együttműködési készség, csapatban gondolkodás és a másokat is megmozdító lelkesedés."

Kemény Bertalan Nagydíj elismerésben részesült a a Balaton4 térségek közötti együttműködési programban szakmai partnerünk, a Zala termálvölgye Egyesület elnöke Guitprechtné Molnár Erzsébet.
"Guitprechtné Molnár Erzsébet jelenleg nyugdíjas, de most is aktív résztvevője, önkéntese, szervezője, segítője Zala megyében a helyi gazdaság- és közösségfejlesztési folyamatoknak. Saját szerepét mindig a közösségi beágyazottságban értelmezte, az érintettek bevonásával cselekedett, így szervezte a munkáját. Minden tevékenységének és fejlesztő munkájának fókuszát a
munkanélküliséggel és társadalmi, gazdasági elmaradottsággal sújtott települések és a hasonló sorsú szomszédos falvak közösségeinek magára találása, erőforrásainak egybeszervezése adta. A kezdeményezései, együttműködései nyomán létrejött közösségek, kapcsolatok ma is működnek terepet, munkát, élményt, közösséget adva mások és önmaga számára is."

Szívből gartulálunk, és büszkék vagyubj rá, hogy ilyen nagyszerű szakemberekkel dolgozhatunk együtt a LEADER programban!
Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk