Vissza
2021. június 30.
Sajtónyilvános eseményen, műhelymunkával zárták a Balatoni helyi termék fejlesztő műhely együttműködési programot a LEADER helyi akciócsoportok
Összefoglaló a térségek közötti együttműködési program záró programjáról
A Bakony és Balaton KKKE megbízásából A CARACOL Bt. bonyolítja a Balatoni helyi termék fejlesztő műhely együttműködési program keretében megvalósuló rendezvényeket.
 
A záró rendezvényen az együttműködő partnerek beszámoltak a sajtó nyilvánossága előtt ez elvégzett munkáról, az elért eredményekről és megfogalmazták a program jövőképét is.
 
A projekt célja, hogy a 4 szervezet:
- a legjobb gyakorlati tapasztalataikat adják át egymásnak és a Balaton környéki szakembereknek, naprakész szakértői tudással kiegészítve.
 
 - előzőek összevetésével együttműködési modellt alakítanak ki, amely figyelembe veszi a területi különbségeket, és mintaként alkalmazható a Balaton térségére, és hozzájárul a Balaton egész éves ismertségének erősítéséhez.
 
Pergő Margit elnök asszony megnyitóját követően Kontics Monika mukaszervezet vezető az Érték és Minőség közösségi marketing program továbbfejlesztésének módszertanát mutatta be.
 
A projekt a HACS stratégiájának központi eleme, melyhez minden egyes LEADER fejlesztésnek kapcsolódnia kell a térségben. A fejlesztések eredményeként egyre szélesebb körű együttműködések, színes szolgáltatói és termékpaletta alakult ki a térségben.
A turisztika fejlesztések tekintetében elsősorban a nyári szezonon kívüli ajánlatokra koncentráltak.
Az elvégzett turisztika csomagtervezés egy jelentős és nagy munka volt, melynek csak első állomása a programok magalkotás, a fontosabb és még nehezebb feladat a működtetés és a folyamatos aktualizálás, ami az egyesületre és a partnerekre vár.
 
Bemutatkozott a Balaton Riviéra turisztikai Egyesület kerékpárosbarát szolgáltatóhely fejlesztési programja és a helyi termék piac kialakításának koncepciója, megismerhettük a küngösi Szent Kinga Éléstára fejlesztési elképzeléseit, kapcsolódását a LEADER programhoz, valamint Jásd község „Mi vagyunk a bodzások” turisztikai arculatfejlesztési munkáját.
Kontics Ferencné a Balatonfűzfői VÁCISZ egyesület elnöke és Kocsis Antal szakmai vezető a LEADER pályázat keretében beszerzett naptávcsövet mutatták be, mely unikális eleme a programcsomagoknak. Sajnálatosnak nevezte elnök asszony, hogy a 2018-ban megvalósult beruházást, melyhez jelentős önrészt kellett a pályázó szervezeteknek biztosítani a kincstár a mai napig nem fizetett ki, sőt kifogást kellett benyújtani – nem csak a VÁCISZ-nak – az eljárásukkal kapcsolatosan. Sajnos az a LEADER program kevésbé előnyös és ügyfélbarát arca, mégis örömmel csatlakoznak minden közösségi programhoz, hiszen ez egyesületük egyik fő célkitűzése is.
 
A helyi termék kóstolót követően az együttműködő partnerek mutatták be elért eredményeiket.
Megvalósított tevékenységek:
- Éltető Balaton-felvidékért Egyesület
-       Turisztikai témájú marketing eszközök elkészítése:
-       Roll-up, Molinó, Kiadvány, Szezonális szórólap (turisztikai ajánló), Bannerek
-   Webfejlesztés, turisztikai kínálat online felületre illesztése
-       Tanulmányút az Egyesület működési területén
-       Tapasztalatátadó műhelymunka
-       Kézikönyv
 
- Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület
Turisztikai programajánlók összeállítása az Érték és minőség programhoz kapcsolódóan, marketing anyagokkal, online és print megjelenésekkel
Tanulmányút, nyitó és záró turisztikai szakmai rendezvény
 
- Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak Leader Egyesület
Műhelymunka
Marketing kampány média megjelenésekkel
Bevásárló kosár program fejlesztése (online)
Piac megnyitó (study tour keretében)
 
- Zala Termálvölgye Leader Egyesület
Túraútvonalak felmérése, térkép készítése, marketing anyagok készítése, műhelymunka
 
A program zárásaként az együttműködő partnerek kifejezték szándékukat arra vonatkozóan, hogy a jövőben is fenntartják és tovább fejlesztik a közösségi marketingen alapuló mintaprogramot. 
 
Nézzék meg rövid összefoglalónkat a programról:
 
Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk