Vissza
2020. október 22.
A fejlesztés célja zöldhulladék kezelési program megvalósítása, melynek eleme a helyi lakosság számára való tudásátadás illetve a települési szintű zöldhulladék kezeléshez szükséges eszközök beszerzése.
Zöldhulladék kezelési program Csajágon
 

A tervezett fejlesztésre Csajág Község Önkormányzata a VP6-19.2.1.-7-2-17 - Helyi identitást és közösségi együttműködést segítő fejlesztések támogatása c. pályázati felhívása keretében pályázott és nyert támogatást. A felhívás a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER HACS- Helyi fejlesztési Stratégiájának megvalósítása során került meghirdetésre.

A program részeként az önkormányzat fő feladata a település közterületein keletkező zöldhulladék összegyűjtése, kezelése. Az összegyűjtés részben a lakosság elvárása. A zöldhulladék komposztálása és a zöldterületekre való visszajuttatása, az ehhez szükséges legfontosabb eszközök beszerzése a projekt eszköz igénye.

A lakosságnak bemutatjuk a program lényegét kitevő komposztálás technikáját. A tervezett rendezvényen ismertetjük a komposztálás technikáját, bemutatjuk az egyszerű komposztláda-készítés gyakorlatát. Ezáltal ösztönözzük a lakosságot arra, hogy a keletkező zöldhulladékot ne égessék el, hanem komposztálják.

A mezőgazdasági vállalkozások esetében is élni kívánunk a jó példa erejével, emiatt vonunk be helyi mezőgazdasági vállalkozót a programba. A tervezett rendezvényen a helyi vállalkozások számára ismeretterjesztő előadást szervezünk a komposztálás gazdasági méretű megvalósításáról.

 

                                                                                                                              Verebélyi Zoltán

                                                                                                                               polgármester

Közlemény letöltése

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk