Vissza
2020. augusztus 28.
Alsóörsön beszélgettünk a turisztikai közösségfejlesztés lehetőségeiről
Beszámoló szakmai fórumról

A Riviéra Turisztikai Egyesület kiemelkedő munkát végez évek óta a turisztikai közösségfejlesztés területén. Térségünkből két települést - Alsóörs és Felsőörs - érintve.

Az elmúlt programozási időszakban is több térségek közötti együttműködésben dolgoztunk együtt az egyesülettel, tagjai az Érték és Minőség közösségi marketingprogramunknak. A lovas turisztikai szolgáltatásfejlesztés és a Balaton Best TDM-mel közösen megvalósított garantált programcsomagok kínálata innovatív turisztikai mintaprojekt.

Január óta folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Bakony és Balaton KKKE által működtetett Érték és Minőség közösségi marketingprogram turisztikai vonalának továbbfejlesztése megvalósulhasson. Elsősorban a helyi termékek népszerűsítésére, illetve a kerékpáros turizmus fejlesztésére koncentrálunk.

Terveztünk a Giro Hungary 2020 programjával, azonban a COVID közbe szólt.

A vírus által okozott veszélyhelyzet nem csak felhívásunkra, de egész életünkre is hatással volt. A turizmus idei szezonja is erőteljesen ennek befolyása alatt állt.

Ennek ellenére örülünk, hogy a felhívás júliusban megjelenthetett, így ennek ismeretében az ügyfelek megkezdhetik támogatási kérelmük összeállítását.

Kontics Monika munkaszervezet vezető a legfontosabb tartalmi és formai elvárásokra hívta fel a figyelmet, illetve arra, hogy az elkészült kérelem véglegesítése előtt a munkaszervezet szakmai jóváhagyására is szükség lesz a benyújtást megelőzően.

Az alsóörsi fórumon Pataki Júlia az egyesület TDM menedzsere bemutatta fejlesztési elképzeléseit, melyek illeszkednek mind a szolgáltatás és termékfejlesztéssel, mind a kerékpáros fejlesztéssel kapcsolatos szakmai elképzeléseinkhez. 

A tagok aktivitása most a szezonban még alacsonyabb, de bíznak benn, hogy szeptember, októberben szorosabb párbeszéd és tervezés mellett kerülhet megalkotásra a végleges program.

Semsei Sándor, az egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy ismét olyan fejlesztési forrás áll rendelkezésre, mely az innovatív, egymásra épülő projektek megvalósítását teszi lehetővé. Elmondta, hogy ők maguk is látják, hogy a közösségre való támaszkodás, az együttműködés lehet a nehezebb időkben a szféra megmentője, így egy turisztikai szolidaritási alap szakmai programjának megvalósítását is tervezik mintaprojektként.

A résztvevők röviden rátértek saját tapasztalataikra, meglátásaikra az idei szezonnal kapcsolatosan, illetve a finanszírozás kérdéseit érintették a program során.

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk