Vissza
2020. augusztus 13.
A LEADER program keretében a Balatonfűzfői „Kreitli Ferenc” Veterán Autós és Motoros Egyesület 952.495.- Ft vissza nem térítendő, 75% intenzitású támogatást nyert eszközbeszerzésre a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetett „Civil szervezetek közösségépítő tevékenységét erősítő beruházások, programok támogatása” című, VP6-19.2.1.-7-3-17 kódszámú felhívás keretében.
Egyesületünk idén rendezte volna meg 10. alkalommal a Veterán Jármű Találkozót, ahol tavaly már több, mint 250 kiállítóval büszkélkedhettünk és a látogatók száma meghaladta az ezer főt. A veteránosok főleg 40-70 év közötti férfiak, de kísérőként női partnereik is részt vesznek a rendezvényen, gyakran magukkal hozzák 5-15 éves gyermekeiket. A találkozó rengeteg érdeklődőt vonz a helyszínre: a régi korok járműveire kíváncsi fiatalokat, érdeklődő gyerekeket, nosztalgiázó idősebb korosztályt.

Ennyi ember vendégül látásához már kevés volt az eszközállományunk, ezért pályáztunk az eszközök beszerzésére. Szerettük volna, ha vendégeink jó emlékekkel térnének haza tőlünk, Balatonfűzfőről, ezért egy kellemesebb környezet kialakításához sörpad garnitúrákat és páraventillátorokat vásároltunk, illetve a gyorsabb, zökkenő mentesebb lebonyolításhoz, valamint változatos programok nyújtásához pop-up sátrakat és asztalgarnitúrákat szereztünk be.

Az eszközök az augusztus 2-i tervezett nagy rendezvényünkre teljes mértékben beszerzésre kerültek. Sajnos a Covid járványhelyzet miatt - mivel rendezvényünk látogatottsága valószínűleg meghaladta volna az 500 főt-, nem nyílt lehetőség a Találkozó megtartására. Szűkebb körben egy Veterán Motoros Túrát szerveztünk, ahová nagy örömünkre sokan eljöttek, így az eszközöket már idén be is vetettük.

Remélhetőleg jövőre meg tudjuk tartani jubileumi rendezvényünket, és fejlesztésnek köszönhetően Balatonfűzfő kulturális élete tovább gazdagodik, az idegenforgalmi szezonban tartalmas programkínálattal szolgálunk a helyieknek, az itt nyaralóknak, az idelátogató turistáknak. Mindez szervesen kapcsolódik a helyi kulturális fejlesztési stratégiához.

Fejes Károly, elnök

BAVAME

Rendezvénybeszámoló

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk