Vissza
2019. november 6.
Hasznos és sikeres szakmai napot tartottunk a térségek közötti együttműködés és a helyi termék fejlesztés jegyében
Térségek közötti nyitórendezvény
 

A rendezvény keretében a HACS munkaszervezetének vezetője a turisztika és gasztronómiai célú együttműködési projektet mutatta be.

A meghívást olyan térségi szereplők fogadták el, akik a turizmus és a helyi termékek, szolgáltatások területén jelentős szerepet játszanak.

A térségek között együttműködési program bemutatásán túl, fontos cél volt, hogy a HFS kapcsolódási pontjai erősödjenek, így az egyes LEADER helyi pályázati felhívások és térségek közötti együttműködési programok.

Kontics Monika bemutatta a tervezett tevékenységeket, elérendő célokat és az együttműködő partnereket.

Elmondta, hogy milyen szakmai segítséget, javaslatokat várnak a helyi érintettektől, hogy minél színvonalasabb ajánlatcsomagok kerülhessenek kialakításra.

Bemutatat tevékenységét a HACS területén működő helyi TDM szervezet.

Bemutatta elképzeléseit a Balaton Keleti Kapuja Turisztikai egyesület, akik Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő területén tevékenykednek, de a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (Neta) keretein belül további térségi települések is hozzájuk tartoznak, így: Berhida, Papkeszi, Királyszentistván, Litér, Vilonya, Pétfürdő és Ősi is.

A Balaton Riviéra TE a HACS területén Alsóörs és Felsőörs településeken végzik tevékenységüket és kiemelt projektjeik között szerepel nemzetközi study tour szervezése, az alsóörsi önkormányzat által beszerzett ebusz hatékony működtetése, valamint egy helyi termelői piac programsorozat megszervezése.

A Balatonalmádi Turisztikai Egyesület vezetője az Almádi ízei helyi termék és szolgáltatás program elképzelését és az eddig végzett munkát mutatta be.

Az együttműködés követező lépése a programcsomagok kialakítása, melynek szakmai vezetője a Caracol idegenforgalmi szervezet.

A HACS emellett megjelentet a TDM szervezetek számára egy új felhívást, melynek keretében saját projektjeikkel is kapcsolódni tudnak a térségek közötti együttműködési program tematikájához.

ELŐADÁSOK:

HACS előadás

Work shop munka

Balaton Riviéra TE

Balaton Keleti Kapuja TE

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk