Vissza
2019. október 11.
Beszámoló a Vándorvigadalom című rendezvényről
Beszámoló
 

Helyszín: Berhida, Orgona út 2.  Petőfi Művelődési Ház

A rendezvény időpontja:  2019. szeptember 28.

A Peremartonért Egyesület véleménye szerint nagyon fontos, hogy a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést elmélyítsük az emberekben. Szeretnénk, ha az emberek a táncokon keresztül megismernék  hagyományainkat, a magyar nép táncait, a táncok lépésanyagát, énekeit, jellegzetességeit, stílusát. Éppen ezért az idén elvállaltuk a Vándorvigadalom elnevezésű néptánctalálkozó megszervezést.

A rákészülés már nyár elején elindult, amikor meghirdettük az eseményt. Szerettük volna, ha a jelentkező csoportoknak, a csoportok kísérőinek és a nézőknek a fergeteges táncokon kívül más szórakozási lehetőségük is lenne. Ezért megszerveztük, hogy az érdeklődők lovagolhassanak, pónifogaton kocsikázhassanak, vásárolhassanak a helyi őstermelőktől, a gyerekek kézműveskedhessenek, játszhassanak,  s mindenki megnézhessen egy csodálatos kiállítást.

A rendezvényt megelőző hetekben elkészültek a plakátok és a meghívók. Forgatókönyv készült a lebonyolításhoz. A program előtti napon feldíszítették a színpadot, mely egy népi ihletésű konyhát idézett.

A csoportok megérkezése zökkenőmentesen történt. Mindenkinek kijelölt öltözője volt.

Finom házi süteménnyel, sajátkészítésű ajándékkal és jó somlói borral vártuk a jelentkezőket. Legnagyobb örömünkre a színpadon kilenc csoport, tizenegy produkciójában gyönyörködhetett a nagyérdemű közönség. A fellépők: Csepel Táncegyüttes, Litéri Zöldág Ifjúsági Táncegyüttes, Litéri Szárazág Táncegyüttes, Ajka-Padragkút Táncegyüttes, Marcal-parti Asszonyok Egyesülete, Berhida Táncegyüttes, Balatonalmádi Néptáncműhely, Veszprém-Bakony Táncegyüttes, Baka Levente és a Rokolya Néptánccsoport.

A zenekar nagyszerűen teljesített, hiszen a zenekari próbát, a műsort és az azt követő táncházat is végigmuzsikálta.

                                                                                               Némethné Závori Márta

                                                                                                           elnök

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk