Vissza
2019. augusztus 26.
2019. szeptember 4-én az Éltető-Balaton-felvidékért Egyesület térségébe látogatunk
Tudásátadó program egyesületi és minősítési rendszer  tagok részére
 „Balatoni helyi termék - fejlesztő műhely” című térségek közötti együttműködési program keretében megvalósuló programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni az alábbi linken lehet:

Program
 
Téma:
 a térség közösségének, eredményeinek bemutatása (A Vidék Minősége védjegyrendszer és a Balaton-felvidéki túraútvonalak)
 projektlátogatások 4 helyszínen
Helyszín: az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület működési területe
Időpont: 2019.09.04. 09.00 – 15.30
 
Programterv:
Indulás kb. 6.30 a HACS térségéből
 
9.00 – 10.00 Őshaza Vendégház, Bazsi (www.oshaza.hu)
Bazsi a Balaton-felvidék nyugati szélén egy 500 fő alatti kedves kis település. Az Őshaza Vendégház ezen a településen négy fő kényelmét szolgálja maximálisan, behozva életükbe a békés otthon érzését. Ezt biztosítja a kényelmes apartman és a házhoz tartozó különböző pihenőhelyek, amelyeket a vendégek kedvükre használhatnak. Az Őshaza Vendégházat a tulajdonosok (Zsuzsa és Tibor) úgy alakították ki, hogy az visszahozza kicsit a régi falusi életérzést az ide érkezők részére, de ugyanakkor nagyon kényelmes, friss üdeséget árasszon. Vidékfejlesztőként és örökös (sz)építőként nem titkolt cél az sem, hogy a házigazdák szeretnék megismertetni, megkedveltetni vendégeikkel a mai magyar falusi életformát.
 
10.30 – 12.00 Egly Szőlőbirtok és borászat, Sümeg (www.palotapince.hu): dűlőtúra, azaz 16. századi vároldali szőlőültetvény megtekintése, bor vagy szörpkóstoló
A Palota Pince az ország egyik legimpozánsabb és kiemelkedő történelmi múlttal rendelkező pincéje.A kézműves borászat és a szőlőbirtokok mára már a pince és a vároldal-program megálmodójának nevét, az Egly családi nevet viseli. Jelenleg 3,5 ha szőlőn dolgoznak, ahol a cél az, hogy igen magas minőségű egyedi termékeket állítsanak elő, lehetőleg a legnagyobb összhangban a természettel. Az idelátogatókat nemcsak a sümegi borok varázsolhatják el hanem a 321 m2–en elterülő „ földalatti mennyország” szőlészeti és borászati múltunkat őrző kiállításai.
 
12.30 – 14.00 Herbaporta, Halimba (www.herbaporta.hu): ebéd
A Herbaportán a kisléptékű háztáji gazdálkodás lehetőségeit, a vegyszermentes zöldség, gyümölcs termesztést, a család éves hús, tojás szükségleteit kielégítő állattartást ismerhetünk meg. A megtermelt alapanyagokból saját receptek alapján készülnek a savanyúságaink, befőttek, szörpök, lekvárok. A sertésekből házikolbász szalonna, sonka. Ezeket a hagyományos recepteket egészíti ki, erősíti fel akár hagyományos, akár újszerűnek mondható fűszerezéssel, melyhez a megszerzett fűszernövény termesztői tudás szolgáltat alapot.
 
14.45 – 15.30 Fék Üzletház, Balatonakali (www.fekabc.hu)
A FÉK Üzletház Tóth Béla családi vállalkozásaként működik, a CBA kereskedelmi lánc tagjaként. Bélának és családjának az volt a célja, hogy a Balatonakali és környékén élők, illetve ide betérők részére széles áruválasztékot kínáljanak, megfizethető áron. A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyes termékek (élelmiszerek, kézműves termékek) kiemelt polcokon találhatóak meg.
 
Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk