Vissza
2017. szeptember 8.
Múltunk és jelenünk, aktív közösségi együttgondolkodás Hajmáskéren
Aki nem lép ...

Köbli Miklós polgármester kezdeményezésére a projekt előkészítésben közreműködő szakemberek bevonásával a Megalapozó tanulmány előkészítését célzó közösségi beszélgetést szervezetek a Hajmáskérem a Muzeális kiállítóhelyen, mely intézmény a projekt tervezett bázisa is lenne.

A beszélgetésen megjelentek magánszemélyek, akik aktív tagjai a helyi non-formális szerveződéseknek, a helyi civil szervezetek és önkormányzati képviselők.

Kontics Monika a Bakony és Balaton KKKE munkaszervezet vezetője LEADER közösségi tervezési tapasztalatai alapján rövid módszertani bevezetőt tartott, majd ezt követően aktív közösségi párbeszéd alakult ki a közösség jelenlegi helyzetéről, valamint a település közösségi fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatosan.

Többe jelezték a kisebb közösségi klubok kialakításának és működtetésének szükségességét (angol nyelvű kávézó, irodalmi kávézó, szabad színpadi napok, színjátszás felélesztése, hadászati múltra való erős fókuszálás).

A sportos tevékenységek biztosítása mellett egy rövidebb 1-2 km hosszú kisebb közlekedésbiztonsági út kialakítása egy jelenleg felhagyott útszakaszon, hadászati célra nem használt területeken tájékozódó ösvények kialakítása, valamint erőteljes hangsúlyt kapott a település értékeinek feltárása és bemutatása.

A jelenlévők fontosnak tartották a fiatalok bevonását, számukra a programok modern formában való megfogalmazását.

Ami közösségi beszélgetésen több felajánlás is született, például a túrázók részére csillagles szervezésére, vagy zenei tehetségek részére bemutatkozási lehetőség biztosítására.
Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk