Vissza
2017. szeptember 5.
Bodzás múlt mentálhigiénés programok a közösségfejlesztési elképzelések középpontjában
Mi vagyunk a jásdiak

A Jásdon tervezett projektekhez kapcsolódóan Győry Tünde polgármester asszony, a HACS elnökségének tagja közösségi beszélgetést kezdeményezett az előkészítés alatt álló pályázati ötletekkel kapcsolatosan.

 

A rendezvény elején Kontics Monika msz vezető röviden beszélt a várható pályázati felhívásokról

 

A megalapozáshoz elkészített előzetes anyagok, valamint az online kérdőíves felmérés eredményét ismertette, majd megkérte a megjelenteket, hogy mondják el, milyen tevékenységeket látnának hasznosnak a települések életében, ő maguk mit tudnának ennek sikeréhez hozzátenni, és kérte, hogy határozzák meg, mely lenne az a demográfiai célcsoport, akik számára a projekt központi programjait kidolgoznák, természetesen úgy, hogy annak eredményeiből a települések teljes lakossága részesülhessen.

 

A jelenlévők megerősítették, hogy mind a kulturális, mind a közösségi fejlesztésekre szükség van a településen, elsősorban a fiatal, aktív felnőtt korosztályra koncentrálva, mivel ők tudják mind az idősebbeket, mind a fiatalokat segíteni, támogatni, ők jelentik a település életképességét.

 

Javasolták, hogy Jásd találja ki önmagát, ami egy jelentős igény a településen, az erős identitás segítheti a fejlődést. Felhívták a figyelmet, hogy elindult az egykori bodza kultusszal kapcsolatos tevékenységsorozat, illetve a szlovák nemzetiségi önkormányzat hagyományokkal kapcsolatos kulturális és közösségi tevékenysége is olyan példaértékű, amit erősíteni lehet, de egyben mintát mutathat más települések számára is.

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk