Vissza
2017. május 9.
Csillogó szemek, érdeklődő tekintetek. A mese az érzelmi intelligencia fejlesztésének legfontosabb eszköze, olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben. Úgy tűnik, hogy ezt nem csak mi gondoljuk így.
Titokmesék a Titoktündérrel
Nagy érdeklődés kísérte első programunkat, közel 50-en látogattak el a Titokmesék a Titoktündérrel című közösségépítő rendezvényünkre. Zsúfolásig megtelt a Közösségek Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódó keddi, szentkirályszabadjai rendezvény, amelyen a népszerű Titoktündér című gyermekkönyvek írója, Beck Andrea beszélgetett gyerekekkel, felnőttekkel nem csak gyerektémákról.
A gyerekek és szüleik is igen aktívak voltak, a feltett kérdésekből látszott, hogy az esti meseolvasás során jól megismerték a mesevilág karaktereit, világát. Beck Andrea mesélt a könyvek születéséről, a szereplőkről, arról, hogy a pozitív gondolatok előtérbe helyezése mennyire sok erőt adott számára saját életében, és reméli, hogy a szülők és gyermekek részére is hasonló élményeket biztosítanak a történetek. A résztvevő szülők és gyerekek is megosztották az írónővel és egymással is a történetekkel kapcsolatos élményeiket. Jó volt hallani, hogy a pedagógusok is egyre többen használják óvodában és iskolában is a könyveket. Kedvenc részét olvasta fel Stiger Lili első osztályos kis vendégünk, majd az írónő lepte meg a hallgatóságot a sorozat 6. részéből egy kedves és tanulságos történettel.
Egyesületünk ajándékaként a rendezvényen a szerencsés gyerekek Titoktündér könyvvel térhettek haza, és lehetőség volt a saját példányok dedikáltatására is A rendezvénynek helyt adó Napraforgóház Családi Napközi fennállásának második szülinapját ünnepelte, ebből az alkalomból a program végén, közösségi kezdeményezésként egy, a szülők által készített tortát szeleteltek fel és fogyasztottak el közösen. Köszönjük az együttműködést: Napraforgóház Családi Bölcsőde A Titoktündér Cselekvő közösségek Veszprém megyében A program a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület finanszírozásában valósult meg.
Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk