Vissza
2016. október 6.
Mostantól a vállalkozások már 50 millió forint maximális összegben igényelhetnek Széchenyi Forgóeszközhitelt, a fagykárral érintett agrárvállalkozások pedig még több településen juthatnak költségmentes hitelhez a Széchenyi Kártya Program keretében.
Újabb bővítések a Széchenyi Kártya Programban

A programon belül azok a vállalkozások, amelyek a hosszabb (maximum 3 éves) futamidejű Széchenyi Forgóeszközhitel keretében finanszíroznák forgóeszközeik, vagyis a működésükhöz szükséges alapanyagok, árukészletek beszerzését, mostantól a korábbi maximum 25 millió forint helyett már 50 millió forint hitelösszegben is igényelhetik ezt a hiteltípust. A hitelhez nyújtott kamattámogatás mértéke az év elején 2%-ról 3%-ra emelkedett, melynek köszönhetően a hitel rekordalacsony kamat (évi nettó 2,91%) mellett, akár tárgyi biztosíték nélkül is igényelhető. Köszönhetően a 3%-os kamattámogatásnak, egy átlagos paraméterekkel rendelkező, azaz 10 millió forint hitelösszegű, hároméves futamidejű Széchenyi Forgóeszközhitel esetén a vállalkozás 170 ezer forint költséget takaríthat meg.
A hitel összege 1 millió forinttól 50 millió forintig 100 ezer forintonként emelkedő összegű lehet, így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozások finanszírozási igényeihez.
Jelenleg még igényelhető a „fagykáros” Agrár Széchenyi Konstrukció, amelynek keretében az agrárvállalkozások – többek között a szőlészetek és borászatok – részére az állam a jelenlegi 4%-os kamat- és kezesi díjtámogatáson felül további, akár teljes hiteldíj-támogatást nyújt. Jelenleg több mint 900 településen székhellyel/fiókteleppel/telephellyel, valamint egyúttal ültetvény-besorolású területtel is rendelkező agrárvállalkozás élhet az akár költségmentes hitel lehetőségével.


A Széchenyi Kártya Program 2016-ban is igen keresett a vállalkozások körében, népszerűsége még a tavalyi évi eredményeket is felülmúlja: a Széchenyi Kártya Program keretében 2016. 1-8. hónapjában az előző év azonos időszakához képest 15%-kal több hitelügyletet, több mint 30 %-kal magasabb szerződött hitelösszegben hagytak jóvá.
A program termékeit mára több mint több mint 319 ezer vállalkozó igényelte, az átadott kártyák száma megközelíti a 250 ezret, a kihelyezett hitelösszeg pedig elérte a 1670 milliárd forintot. Az átlagos hitelösszeg az idei évben létrejött ügyeket tekintve 9,5 millió forint.
A Széchenyi Kártya Program termékeiről és az igénylés feltételeiről részletesen lehet tájékozódni a www.kavosz.hu oldalon.


(kavosz.hu)

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk