Vissza
2016. szeptember 20.
Egyesületünk az MVM Zrt. támogatásával és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei Igazgatóságának együttműködésével sikeresen vett részt a VI. Turizmus Regatta rendezvényén.
Sikeresen zárult a Turizmus Regatta rendezvénye

A rendezvény keretében a turisztikai szakma vezetői (utazási irodák, szállodák) számára mutathattuk be a megye helyi termékeit.

Annak ellenére, hogy az időjárás a reggel folyamán nem volt éppen kedvező, sok kiállító és résztvevő jelent meg a programon, így a délután folyamán már a várt 800 fő részvételével zajlott a rendezvény.

 

A regatta kísérő rendezvénye, a helyi termék kiállítás és vásár nagy sikert aratott a részvevők körében, többen kifejtették álláspontjukat, hogy a belföldi és külföldi utazó közönség is egyre inkább orientálódik a gasztronómiai kínálat alapján, így fontos, hogy ez a kép is részét képezze a turisztikai kínálatnak.

 

A tavalyi évtől eltérően nem csak a Bakony és Balaton KKKE területén tevékenykedő kézművesek és termelők mutatkozhattak be, hanem a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Igazgatóság együttműködésével a megye számos termelője és szolgáltatója bemutatkozási lehetőséget kapott:

 

Termelők:

Bakonynektár (méz, mézes ajándékcsomagok);

Sinka Klára (sajt és tejtermékek)

Magna Miklós (tölgyfa virágdézsa);

VIKTA mézeskalács

Pataki Imre (kézműves szörpök, lekvárok);

Vámosi Sajtház

Dávidné Kéri Márta (magoskrémek);

Dr. Gulyás Zsuzsanna (bor, borlekvár, levendula szörp)

Győri Ildikó (szirupok, szörpök gyümölcs és zöldségkészítmények)

 

Szolgáltatók/szervezetek:

Bakony és Balaton KKKE LEADER HACS

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület

Villa Nutica

Hotel Vivien

Szederfa Vendégház

Juhász Vendégház

 

Közösségi kóstoló standon megjelentek:

Katica pékség Balatonkenese

Pörc Delicatesse Balatonkenese

Gelléri pincészet

Csalló pálinkamanufaktúra

Altai méhészet

Küngösi Szent Kinga Szociális szövetkezet

Várpaolta-Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület

 

A Bakony és Balaton KKKE által működtetett standon a helyi termékek és szolgáltatások minősítési rendszerének tájékoztatója mellett, falusi vendéglátók szolgáltatásait é a Kamara kiadványait is megtalálták az érdeklődők.

 

A regatta étkezéseinél ugyancsak a helyi termékekből válogathattak a résztvevők.

 

A Balatonfüredi turisztikai egyesület több olyan garantált programot is bemutatott a standon, ami a helyi termékek előállításának bemutatására, vagy termékkóstolóra irányul. Jelentős volt az érdeklődés a kerékpáros körtúrák, a helyi termék piacok, illetve a nyitott porták iránt.

Többen felvetették, hogy a helyi szállodákban rendszeresíteni kellene a szezonon kívül is olyan gasztronómiai szakmai programokat, ahol az egész ország területéről lehetne a szakemberek számára a helyi termékek turisztikai és gasztronómiai lehetőségeit bemutatni.

Ebben a kamara és a Bakony és Balaton KKKE, mint LEADER szervezet is segítséget tud nyújtani, hiszen országos hálózattal rendelkező szervezetekként a helyi élelmiszerek és kézműves termékek beszállítói megjelenését társszervezeteik és kirendeltségeik által könnyen tudják koordinálni.
 
 

Hírarchívum
Projektjeink
Facebook közösségünk