Vissza
2018. december 6.
a 4. felhívással kapcsolatosan megtartott szakmai fórumon elhangzottak emlékeztetője
 

A Bakony és Balaton KKKE novemberben meghirdette negyedik, mikrovállalkozásoknak megfogalmazott felhívását, melynek központi eleme a térségi közösségi marketingprogram erősítése.

Jelenleg megállapítható, hogy bár telefonon és személyesen jelentős az érdeklődés a felhívással kapcsolatosan a fórumok látogatottsága erősen csökken, hiszen elsősorban nem általános tájékoztatást várnak az ügyfelek, hanem specifikus kérdéseikre várnak választ, melyeket azonban nem kívánnak legtöbbször szélesebb körben megosztani, feltenni.

Kontics Monika munkaszervezet vezető ismertette a felhívást, bemutatta azokat a lehetőségeket, melyeket ez a pályázat megnyit a vállalkozások előtt.

A kérdések elsősorban arra irányultak, hogy pontosan „mire lehet pályázni”?

Kontics Monika elmondta, hogy a felhívás a beruházási célú támogatás, építés, felújítás, eszközbeszerezés az elsődleges cél, azonban elvárás, hogy a projektek kapcsolódjanak a HACS által 2010 óta működtetett „Érték és Minőség” Közösségi marketing program kedvezmény alrendszeréhez.

A munkaszervezet vezető elmondta, hogy ez azt jelenti, hogy az erre fordítandó összeg, nagyságrendileg a tervezett támogatási összeg 10 %-a egy olyan projekt finanszírozását segíti, ami a cégek piaci megjelenését, marketingtevékenységét erősíti.

Ennek okán önálló marketingtevékenység ennek a pályázatnak a keretén belül nem támogatható, illetve ez a költség a pályázaton belül sem elszámolható.

Kérdés került megfogalmazásra arra vonatkozóan, hogy ezért az összegért mit kapnak ellenszolgáltatásként a pályázók?

Kontics Monika elmondta, hogy ez egy tagdíj, amiből évek óta a tagok megjelenéseit finanszírozzák, rendezvényeken, kiállításokon, interneten. Közösségi és egyéni standokon mutatkoznak be, kiadványokat készítenek.

A kedvezménybiztosító alprogram kidolgozása is a tagokkal közösen zajlik majd, szükség lesz informatikai rendszerre, eszközökre, reklámfelületekre, ahol hirdetni lehet majd ezt a programot. A tervek szerint a szolgáltatások árából egymásnak és a vásárlóknak is kedvezményt nyújtanak majd, de kuponok és akciók keretében, nem kártyarendszerben.

Kérdés fogalmazódott meg a rövid benyújtási határidőre vonatkozóan is.

Kontics Monika elmondta, hogy szeptember-október folyamán, amikor elkezdték társadalmasítani ezt az intézkedést, nagyon jelentős volt az érdeklődés, most azonban azt tapasztalják, lehet, hogy csak az év vége miatt, de visszaesett a pályázási kedv. Ezért mindenképpen meghosszabbítják, most március 31-ig, de nagy valószínűséggel június lesz majd a végleges határidő a benyújtásra, akkor még esélyt lát rá, hogy 2019 év végével eredményt hirdessenek.

Pályázati felhívás:

e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

Mikrovállalkozások közösségi marketingtevékenységre épülő fejlesztése

 

Hírarchívum
2017-ben támogatónk
Projektjeink
Facebook közösségünk